Kela

Nu får det väl ändå ta och räcka...?

Kategori: Fifty Shades of Kela

Alltså,
jag brukar inte bry mig om att ta upp saker som folk tjatar om i tidningarna och i debatter och såna saker, men jag känner att nu vill jag faktiskt ta upp det.
Fifty Shades of Grey, kommer ut på bio om en vecka och det är så cpmycket hysteri om den här filmen att det får mig att nästan bli riktigt arg. Jag vet inte hur mycket jag har sett på Facebook att de ska bojkotta Fifty Shades för att den är våldsam. Jag menar, ursäkta?? Hur många utav er som säger att den är våldsam har faktiskt ens läst den förbannade jävla boken? Vet ni allt som händer? Eller tror ni bara på att det är som alla tjatar om? Är det inte så att man kanske ska skapa sig en egen uppfattning om en bok innan man drar slutsatser? Är det inte så att man inte ska döma boken efter omslaget?
1. Fifty Shades of Grey handlar om Christian Grey som möter oskuldsfulla Anastasia Steele. Hon är oskuld, vet ingenting om sex och absolut ingenting om BDSM. Vanligtvis, som det beskrivs i boken, ingår Christian bara BDSM-förhållanden med erfarna damer som har utövat BDSM tidigare. Det har inte Anastasia. 95% av boken handlar alltså om att Christian ska lära Anastasia om BDSM-världen, alltså ingår de aldrig i det förhållandet, eftersom Anastasia aldrig skriver på kontraktet. Det våldet som sker i böckerna är egentligen inte speciellt våldsamt.
2. Innan Christian gör någonting, så förklarar han klart och tydligt för Anastasia vad det är som gäller och vad som förväntas av henne. Det våldet som sker i böckerna är självförvållat från Anastasias sida eftersom hon är med på det hela tiden. Det är aldrig emot hennes vilja. Den enda gången Christian skadar henne på riktigt är i slutet av boken då han piskar henne med ett bälte, vilket OCKSÅ är självförvållat. Om ni hade läst boken så hade ni förstått vad det är jag pratar om. I den andra boken skiter de i kontraktet och ingår i ett normalt romantiskt förhållande, med en touch av det kinky som kommer ifrån Christians sexvärld. Alltså, inget BDSM-förhållande där heller, och båda parter är med på allt.
Så summan av kardemumman; Boken utspelar inget våld, förutom det Anastasia själv är med på, det utspelas ingen jävla våldtäkt, eller någon annan bullshit som folk häver ur sig. Jag har läst böckerna ett flertal gånger så jag vet vad det är jag pratar om.
Och nej, jag säger inte att jag vet allting om BDSM, men människor hänger upp sig så jävla mycket på det här och allt jag vet är att Anastasia skrev aldrig på kontraktet i boken, vilket gör att de aldrig inledde något BDSM-förhållande. Christian visar bara henne BDSM-världen. En del utav den i alla fall.
Och jag känner mest såhär; det är en jävla film. Ingen dokumentär. Människor vet skillnaden på filmer och verkliga livet. Det finns mer våld och triggande scener i en actionfilm än i en film som denna. Och om folk vill se den, låt de göra det. Vill de inte se den, så vill de inte. Så är det med alla filmer och det borde vara så med den här filmen också. Så ge fan i att dra upp så mycket drama om det. Det var allt för mig. Tack o hej.
 
Kommentera inlägget här: